اگر به عنوان یک مدیر یا کارآفرین مسئولیت برندی را بر عهده دارید، دانستن این نکته ضروریاست که در زمان رکود باید بیش از هر زمان دیگری بر برندسازی و مدیریت برند خود سرمایه گذاری کنید.
شاید این روزها شما هم از وضعیت کسب و کار خود در شرایط رکود بازار ناراضی باشید. بسیاری از افراد در زمان رکود شغل خود را از دست میدهند و تورم نیز هزینههای زندگی آنها را بیشتر میکند. در چنین شرایطی اگر برند شما بتواند جایگاهی مناسب در ذهن افراد ایجاد کند، سهم بیشتری از سبد خرید آنها را به دست خواهد آورد.
تیم آرتام در ادامه این مقاله 4 راهکار ساده، ارزان و کاربردی برای شما شرح داده است که اگر از این چهار استراتژی بازاریابی و برندسازی پیروی کنید، آگاهی از برند شما حتی در شرایط سخت اقتصادی افزایش خواهد یافت.
1. یک هویت برند برنده و قهرمان از خود به نمایش بگذارید
مردم همیشه به دنبال تشویق یک برنده هستند. یک داستان برند جذاب برای خود خلق کنید که برنده بودن شما به خوبی در آن نمایش داده شود. در این داستان میتوانید از نقطه شروع تا به امروز کسب وکار خود را شرح دهید. برای نگارش یک داستان برند موفق میتوانید مقاله «همه چیز در مورد داستان برند» مار را مطالعه کنید.
برنده شدن شما الهام بخش دیگران است و به آنها برای حرکت به سمت موفقیت، امید میدهد. این امر مخصوصاً زمانی صادق است که مردم بتوانند با پیشینه و داستان شما ارتباط برقرار کنند.
اما برای قهرمان شدن باید تلاش کنید و این موضوع به سادگی بهدست نخواهد آمد. به عنوان یک مدیر باید در مرحله اول اطمینان حاصل کنید که ارزشهای اصلی که معین کردید هم در زندگی شخصی و هم در شرکت شما جریان دارد. سیاست های شرکت شما باید ارزش های اصلی را منعکس کند تا یک فرهنگ برنده ایجاد شود.
همچنین باید مطمئن شوید که محصول یا خدمات شما از بالاترین کیفیت ممکن برخوردار است. اگر روی تعقیب برتری درون خود و شرکتتان تمرکز کنید، پیروز خواهید شد و برنده شدن بسیاری از مشکلات را حل می کند.
2. بهترین تجربه را برای مشتریان خود خلق کنید
تجربه مشتری موضوع بسیار مهمی در فرآیند برندسازی شما خواهد بود؛ بنابراین به هر یک از مشتریان خود اهمیت دهید و با آنها به گونه ای رفتار کنید که احساس کنند مهمترین فرد در دنیای شما هستند و بعد از تعامل با شما به این باور برسند که انسانهای خوب هنوز هم وجود دارند.
کلمه “حمایت” را نه به عنوان یک کلمه کلیدی که ممکن است کارمندان شما در آموزش شنیده باشند، بلکه به یک ارزش اساسیِ واقعی تبدیل کنید. به وضعیت مشتری خود گوش دهید. همدلی و درک داشته باشید تا به آنها احساس مهم بودن بدهید. بیشتر مردم به جای گوش دادن برای فهمیدن گوش می دهند تا پاسخ دهند.
3. از رسانه های اجتماعی استفاده کنید
رسانههای اجتماعی در دنیای امروز، یک ابزار در دسترس، کاربردی و نسبتا ارزان برای برندینگ شما به شمار میروند. در مرحله اول پلتفرمهای مناسب کسب و کار خود را از بین رسانه های مختلف انتخاب کنیدو در مرحله بعد تلاش کنید تا برای مخاطبین خود محتوای سرگرم کننده و آموزشی تولید کنید.
استفاده از محتوای جذاب، با هدف سرگرمی و آموزش افراد برای شناخته شدن برند شما بسیار مفید خواهد بود. شما باید یک اجتماع یا قبیله در رسانههای اجتماعی ایجاد کنید که به محصولات، خدمات و ارزشهای اصلی شما علاقمند هستند.
ضمنا قدرت افراد تاثیرگذار (اینفلوئنسرها) را دست کم نگیرید. از نفوذ افراد تاثیرگذار در شبکههای اجتماعی استفاده کنید تا برند شما شناخته شده تر شود. مشارکت با اینفلوئنسرهای معروف رسانه های اجتماعی تبدیل به یک امر ضروری برای استراتژی های برندسازی شده است. تبلیغ محصول یا خدمات شما توسط یک اینفلوئنسر سریعترین راه برای جذب فالوور در رسانه های اجتماعی خواهد بود.
4. قدرت اسپانسرینگ را دست کم نگیرید
چهارمین کلید افزایش آگاهی از برند، حمایت مالی و اسپانسرینگ سازمانها و رویدادهای محلی است. میزبانی یا حمایت مالی از یک رویداد محلی به شما این امکان را می دهد که با مشتریان بالقوه به صورت رو در رو ملاقات کنید و با کسب و کارهای دیگر نیز شبکهسازی کنید. مردم ترجیح می دهند معاملات خود را با افراد و شرکتهایی که می شناسند و به آنها اعتماد دارند انجام دهند. بنابراین زمانی که مردم اشخاص واقعیِ پشت محصول یا خدمات را ببینند، نه تنها با داستان شما ارتباط برقرار میکنند بلکه نام تجاری و شرکت شما برای آنها قابل اعتمادتر خواهد شد.
منبع: entrepreneur.com